Frakt 39 kr / Snabb leverans / Betala med Klarna

Natriumlaktat

  • 179 kr

Natriumlaktat gör kallrörd tvål hårdare och är en naturlig fuktighetsfaktor (NFF); mycket effektiv som fuktighetsbevarande ingrediens i Hud- & Hårvård


I lager.
Dela
Artikelnummer: A9037


❤️ Responsibly Sourced
🌱 Vegan & Cruelty Free

I TVÅL: Gör tvålen hårdare, mer löddrig och lättare att ta ur formen snyggt

FÖR HUDEN: Innehåller Naturliga fuktighetsfaktorer (NMF): ett ämne som binder fukt till huden.

Natriumlaktat är en av de mest effektiva fuktbindande ingredienserna som kan användas i naturlig hudvård. Det är även en bra pH-stabiliserande ingrediens som blir ännu bättre i kombination med Mjölksyra. Genom att kombinera med mjölksyra skapar du en extra fuktighetsbevarande synergieffekt.


SÅ DOSERAR DU NATRIUMLAKTAT:

I HUDVÅRD: 0.5-4%. 
Natriumlaktat är vattenlösligt och används i produkter som innehåller vatten. (t.ex. emulsioner; lotion,  gel och ansiktsvatten.


I KALLRÖRD TVÅL: 2-3% av oljornas vikt (20-30 ml per kg oljor). 
Natriumlaktat gör tvålen hårdare, mer löddrig, lättare att ta ur formen och förhindrar sprickbildning.


I FLYTANDE TVÅL: 5-10% av oljornas vikt. 
I flytande tvål gör Natriumlaktat att tvålen spårar (tjocknar) snabbare och att tvålpastan blir lättare att späda till flytande tvål.


I MELT & POUR: 1-2 % i den smälta tvålmassan (10-20 ml per kg tvålmassa)
Gör tvålarna hårdare. 




INGREDIENTS/INCI: Sodium lactate, Aqua (natriumlaktat)

100% ren ekologiskt certifierad





Volym: 250 ml / 500 ml
Förpackning: PET-flaska
Förslutning: Pump

Förvaras mörkt och svalt


Natriumlaktat är en mycket bra ingrediens i tvålrecept då den får tvålen att bli hårdare och fastare. Väldigt bra om du använder mjuka oljor som olivolja och rapsolja. Natriumlaktat gör också att du kan ta ut tvålen ur formen snabbare och bevara snygga mönster i dina tvålar om du använder tvålformar med mönster i.



MER INFORMATION

Natriumlaktat, också kallad sodiumlaktat, är en saltform av mjölksyra. Framställs genom fermentering av socker och är helt vegetabilisk.

Kan användas tillsammans med andra fuktgivare och fuktbindare: tex. glycerin och sodium PCA.


LÖSLIGHET:

  • VATTENLÖSLIG


FUNKTION:

  • FUKTIGHETSBEVARANDE
  • PH-REGLERANDE


ANVÄNDS TILL:

  • TVÅL
  • SCHAMPO
  • ANSIKTSMASK 
  • ANSIKTSVATTEN / TONER
  • BALSAM
  • EMULSION: CREME & LOTION


BRA FÖR:

  • TORRT & SKADAT HÅR
  • TORR HUD