Frakt 39 kr / Snabb leverans / Betala med Klarna

CETYLALKOHOL

  • 84 kr
  • 79 kr

En vegetabilisk fettalkohol som används i balsamkakor, salvor, body butters, emulsioner m.m. Ger en torrare, silkigare och mer behaglig känsla.


I lager.
Dela
Artikelnummer: A9037


❤️ Responsibly Sourced
🌱 Vegan & Cruelty Free

Cetylalkohol är en vegetabilisk fettalkohol (ej att förväxla med ”vanlig” alkohol som är något helt annat)  som används i balsamkakor, salvor, body butter, emulsioner, lotion, krämer m.m. som innehåller vegetabiliska smör och vaxer. Cetylalkohol ger en torrare, silkigare och mer behaglig känsla. Fettlöslig.

Cetylalkohol ger fasthet och gör att en emulsion sprids och absorberas lättare, samt ger en mattare och mindre oljig känsla. Kan även användas i produkter med enbart fett för att förhöja känslan, öka spridbarheten och få produkten att kännas mindre fet.


FÖR HÅRET: Konditionerande ingrediens i hårbalsam. Gör håret mjukt och följsamt utan att tynga ner.
FÖR HUDEN: Mjukgör, skyddar och återfuktar huden. Perfekt till torr, irriterad hud och narig hud med sin fylliga och skönt vårdande känsla.

SMÄLTPUNKT: Ca 50°C

DOSERING: 
• Emulsioner - Vanligen 1-6%, högre dosering ger tjockare emulsioner.
• Ansiktsprodukter - 0.5 - 2% 
• Body Butter / Salvor - 3 - 15% ( gäller alla produkter med enbart fett, t.ex. Body Butters & Salvor)




Godkänd för användning i produkter certifierade enligt COSMOS-standard

Biologiskt nedbrytbar, Certifierat hållbar & Vegansk.

INGREDIENTS/INCI: Cetyl alcohol

Vikt: Välj mellan 100 g eller 500 g
Förpackning: återförslutningsbar pappåse