Frakt 39 kr / Snabb leverans / Betala med Klarna

Gör ditt eget schampo: den här supercoola schampokakan kommer lämna ditt hår mjukt och luftigt

|1/07, 2022

Gör ditt eget schampo: den här supercoola schampokakan kommer lämna ditt hår mjukt och luftigt


Vill du slippa köpa varenda ingrediens och få råvaror över? Då kan du köpa vårt färdiga kit med exakt mängd ingredienser här >>
INGREDIENSER

Smältfas N⁰1
26 g Kakakosmör EKO
7 g Esterquat 65, Balsamemulgator

Mellanfas N⁰2
100 g SCI - Sodium Cocoyl Isethionate
20 g Majsstärkelse, extra fin kosmetisk kvalité EKO
6 g Finmalet Hibiskuspulver EKO

Nedsvalningsfas N⁰3
8 g D-pantenol
4 g Arganolja eller Jojobaolja EKO
3 g Eterisk olja av valfri doft
  Du behöver: 

  Kastrull, glasbägare, ingredienser, munskydd  & våg (om du köpt vårt färdiga kit behövs ingen våg)


1. Smält kakaosmör och Esterquat 65 (N⁰1 i schampokitet) under omrörning i en kastrull på lägsta värme eller i vattenbad. Se till att Esterquaten smält ordentligt och inte simmar runt som små genomskinliga knappar i kakaosmöret.


2. Tillsätt SCI, majsstärkelse och hibiskuspulver, (N⁰2 i schampokitet); rör kontinuerligt på låg värme i ca 10 minuter tills det blir en grynig deg. Var noga så att smeten inte bränns!

3. Stäng av värmen och tillsätt nedsvalningsfasen när smeten fått svalna i några minuter. (D-pantenol, argan/jojoba & eterisk olja, N⁰3 i schampokitet) Rör om noga och stjälp sedan ut schampokakssmeten på ett bakplåtspapper och låt svalna.

4. När degen känns tillräckligt fast och torr för att knåda, utan att det fastnar på fingrarna, är det dags att forma schampokakor. Knåda degen och forma Tefatsformade schampokakor, de ligger bäst i handen! Du kan också pressa ner smeten i en liten silikonform om du önskar.

Låt stelna i 24h, sedan är de redo att användas! Förvara i  tätförsluten glasburk om de inte ska användas direkt.TIPS! Hibiskus bleks naturligt med tiden, tillsätt ca 1 krm valfritt micapulver i mellanfasen för att få fin färg på kakan som håller hela tiden!