Frakt 39 kr / Snabb leverans / Betala med Klarna

Gör din egen Deo: Bästa receptet på naturlig deodorant!

|2/05, 2022

Gör din egen Deo: Bästa receptet på naturlig deodorant!


Det här fantastiska receptet på naturlig deodorant kommer hålla dig fräsch hela dagen!

Det här receptet är väl beprövat och fungerar riktigt bra! Vi tipsar om vilka eteriska oljor du kan använda för att boosta funktionen av din deo - då eteriska oljor bidrar med goda egenskaper som gör att deodoranten håller dig fräsch längre. Se dofternas egenskaper längst ned i inlägget.

I detta recept har vi valt att ha väldigt lite bikarbonat då många är känsliga för detta. Om du inte är känslig kan du ta 2-3 msk bikarbonat för att öka effekten av din alldeles egna, fantastiska deo!

Receptet räcker till 2 st fullstora deodoranter och 2 st resedeos som enkelt kan packas ner i väskan. Perfekt när du ska på vandring, danskväll eller annan road trip.


För att göra egen deodorant behöver du:


Instruktioner

Smält kokosolja, sheasmör och candelillavax på medelhög värme. Tillsätt övriga ingredienser och rör om till en flytande smet.

Häll upp i papphylsor, men fyll bara en tredjedel och låt stelna. Fyll sedan resten av hylsorna med deosmeten (det går bra att värma på deosmeten som är kvar om den stelnat)

Detta moment görs för att deodorantsmeten kommer att sjunka något när den stelnat och det bildas ett hål i mitten. Genom att fylla två tredjedelar först och sedan fylla resterande mängd blir deodoranten slät.


https://www.instagram.com/dalaljus.se/
Dalaljus på Instagram >>